Olympiakos u završnici nadigrao Bayern

Novi poraz njemačkog prvaka

Olympiakos u završnici nadigrao Bayern

Košarkaši Olympiacosa došli su do pobjede u 20. kolu Eurolige pobijedviši na svom terenu njemačkog prvaka Bayerna rezultatom 89:72. 

Pobjeda koju je Olympiacos izborio ostvarena je puno teže nego to govori konačnih +17 za tim iz Pireja. 

Teškom mukom lomio je Olympiacos otpor Nijemaca koji su u trećoj četvrtini imali i po 5-6 poena prednosti i doimalo se kako su u stanju grčkom timu nanijeti još jedan bolan poraz u njihovoj dvorani Mira i Prijateljstva. Ipak, Bavarci su, kao i prije samo par dana u OAKA Areni protiv Panathinaikosa neshvatljivo pali u zadnjih 10 minuta i dopustili Olympiacosu da zabilježi pobjedu koja za grčki tim dolazi poslije poraza od drugog njemačkog predstavnika berlinske Albe. 

Sasha Vezenkov je s 20 poena bio najbolji kod domaćina, 14 je postigao Rubit, a Baldwin, Paul, Koniaris i Printezis su zabili svaki po 10 koševa. Lučić i Bray s po 15 koševa najbolji kod Bayerna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti