Nije pomogao ni raspoloženi Dixon, Fener razbijen u Pireju

Euroliga, 21. kolo

Nije pomogao ni raspoloženi Dixon, Fener razbijen u Pireju

Nakon dva vezana euroligaška poraza Olympiacos je večeras konačno uspio upisati pobjedu u ovom takmičenju. Olympiacos je tako na svom parketu potpuno razbio aktuelne osvajače Eurolige, ekipu Fenerbahčea, sa 95:70.

Domaći su nošeni sjajnom atmosferom u Pireju od samog početka krenuli silovito, pa su već nakon prvih 10 minuta igre imali ubjedljivu prednost od 34:18.

Fener se u drugoj dionici uspio, koliko-toliko, vratiti u susret, pa se na odmor otišlo prednošću domaćih od 45:36.

Međutim, treća dionica donosi još jednu veliku seriju Olympiacosa, da bi u finišu susreta domaći potpuno razbil ekipu Fenera i došli do +27, pa izabranicima Željka Obradovića nije ostalo ništa drugo neko da se pomire sa teškim porazom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ekipu Olympiacosa su do pobjede vodili sjajni Vassilis Spanoulis i Janis Strelnieks koji su postigli po 19 poena, dok su po 12 dodali McLean i Printezis.

Kod Fenera je sjajnu partiju pružio Bobby Dixon koji je ubacio 24 poena, ali ni on nije pomogao svojoj ekipi da izbjegne poraz.

Top Komentari

SEIKO
Stvarno je Obradović dobar trener, svaka ekipa ga karinđa i u gostima i kod kuće.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi