Nije rekao posljednju riječ: Vratio se Big Sofo

Grčki košarkaš ponovo igra

Nije rekao posljednju riječ: Vratio se Big Sofo

Midhat Šljivak

Legendarni Sofoklis Schortsanitis ponovo se vraća košarci.

Iskusni 34-godišnji grčki centar novi je član ekipe Ionikos Nikaias sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Big Sofo se tako vraća na parkete nakon godinu dana pauze i očigledno da nije rekao posljednju riječ kada je košarka u pitanju.

Ipak, pitanje je u kakvom je stanju ovaj 34-godišnjak. Posljednji pokušaj povratka na parket u dresu Trikale nije bio uspješan, jer je imao popriličan višak kilograma.

Često su mu kilogrami tokom karijere pravili ogromne probleme. To ga je koštalo i veće karijere, jer je važio za čovjeka kojeg je veoma teško zaustaviti pod koševima.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Karijeru je Baby Shaq započeo u Iraklisu, zatim je igrao u Cantuu, Arisu, Olympiacosu, Maccabiju, Panathinaikosu, Zvezdi, PAOK-u i Trikali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi