Sjećate li se Big Sofoa? Grčki div nikada nije bio veći

Iskusni košarkaš "iznenadio" kilažom

Sjećate li se Big Sofoa? Grčki div nikada nije bio veći

Svi ljubitelji košarke na ovim prostorima su dobro upoznati sa Sofoklisom Schortsanitisom, simpatičnim divom rođenim u Kamerunu, koji je još u djetinjstvu preselio u Grčku.

Centar koji je kroz karijeru uglavnom bio poznat pod nadimcima Baby Shaq i Big Sofo, se danas vratio na parket nakon dvije godine pauze i "zaprepastio" svojom veličinom, tačnije svojom kilažom.

Danas 33-godišnji Schortsanitis se mučio sa kilažom tokom čitave karijere, ali čini se da je sada dostigao "vrhunac".

Big Sofo je trenutno član grčke Trikale, a u današnjem porazu svoje ekipe od Reatymna u okviru grčkog šampionata je na parketu proveo devet minuta, te je uspio upisati šest poena i jedan skok.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Dugotrajna pauza se očigledno odrazila na kilažu Big Sofoa, ali je svejedno u nekoliko navrata pokazao da se radi o vrsnom centru.

Schortsanitis je karijeru počeo u Iraklisu, a potom je igrao za Cantu, Aris, Olympiacos, Maccabi Tel Aviv, Crvenu zvezdu i PAOK. 2003. godine su ga pikom u drugoj rundi Drafta izabrali Los Angeles Clippersi, ali se nikada nije okušao u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi