"Nikada nisam imao želju da igram za BiH, a to su lični razlozi"

Dejan Todorović odabrao Srbiju

"Nikada nisam imao želju da igram za BiH, a to su lični razlozi"

E. Škorić

Dejan Todorović, reprezentativac Srbije, objasnio je zašto je ipak odabrao Orlove umjesto bh. košarkaške reprezentacije.

Todorović se nalazi na pripremama reprezentacije Srbije koja iščekuje nastup na Svjetskom prvenstvu.

Ovaj krilni košarkaš visok je 196 cm i kao igrač Bilbaa je bio najbolji strjelac u Eurokupu sa prosjekom od 15 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Rođen je u Mrkonjić Gradu, mogao je da bira između BiH i Srbije, no odlučio se za ovu drugu.

"Jesam, imao sam jasan stav od početka. Nisam nikada imao želju da igram za Bosnu i Hercegovinu, to su lični razlozi i ne bih da ih iznosim u javnost. Najvažnije je da sam danas tu i da se moj cilj i san ostvaruju. Ostalo je sve suvišno", kazao je Todorović, prenosi Telegraf.rs.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Sada je sretan što je s reprezentacijom Srbije i što bi mogao da se nađe na spisku putnika za Mundobasket.

"Lijepo je biti sa reprezentacijom, to je dječački san, stvarno sam sretan i zadovoljan. Bio je lijep osjećaj dobiti prvi poziv i ovaj poslednji, ne mogu da lažem, u tom trenutku sam osjećao neki vid odgovornosti, šta me očekuje, ali eto, na kraju, došla je i ta povreda za posljednja dva prozora, nisam ni išao. Sad mogu da kažem da je i normalno što sam tu, ali uvek je lijepo da ljudi iz Saveza i tvoje države računaju na tebe i očekuju da budeš sa ekipom bar na neki način, da se naši ciljevi ostvare", poručio je.

Top Komentari

ArminD
A ko si ti ?
42 2
frank_leone
Ne znam zašto se medijski prostor popunjava ovako nebitnim likovima. Jasno je da ovakav tekst može samo da izazove nacionalizam i komentare tog tipa.
34 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije