Niko ga u NBA nije želio, a on tvrdi: Možda je zbog sranja koje sam napravio

LiAngelo vjeruje da ima kvalitet za najjaču ligu svijeta

Niko ga u NBA nije želio, a on tvrdi: Možda je zbog sranja koje sam napravio

Midhat Šljivak

Košarkaška porodica Ball proteklih godina privlači veliku pažnju širom svijeta.

Kontroverzni LaVar Ball sinove Lonza, LiAngela i LaMela drži "vezane" uz sebe, a za sada je samo Lonzo uspio da napravi kakvu-takvu karijeru.

Izabran je kao drugi pik drafta od Los Angeles Lakersa i imao je solidnu prvu NBA sezonu, ali njegova braća uz oca prave ludorije van terena.

LiAngelo i LaMelo su prošle sezone igrali u Litvaniji. Nisu se previše iskazali, pa su se pred kraj sezone vratili u SAD, gdje su igrali ligu koju je stvorio njihov otaca.

LiAngelo Ball je pokušao da izgradi i NBA karijeru. Otac je činio sve kako bi našao tim koji će ga draftovati, ali zaniteresovanih nije bilo.

Ima LiAngelo svoje razloge zašto nije izabran na draftu i sasvim je otvoreno rekao:

"Ne znam zašto nisam draftovam. Pretpostavljam da je to zbog načina na koji igram ili je zbog sranja koje sam radio van parketa", rekao je srednji brat Ball koji je počinio krađu dok je sa univerzitetom UCLA bio na turniru u Kini.

Međutim, dok porodica Ball tvrdi kako je krađa bila uzrok pada interesa NBA timova, novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski je od jednog generalnog menadžera saznao da LiAngela niko zapravo nije ni želio.

"Nije na našim listama interesantnih igrača, čak ni na onim širim", prenio je Wojnarowski riječi jednog od menadžera.

Najmlađi brat Ball LaMelo će uz LiAngela vjerovatno ponovo u Evropu, a šta će biti sa njegovom profesionalnom karijerom vidjećemo u narednim godinama.

Za sada za dvojicu braće Ball ne nazire se lijepa budućnost u svijetu košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti