Sestra NBA zvijezde se pita: "Kako sam ja drolja, a braća Jokić nisu?"

Krivo joj zbog komentara

Sestra NBA zvijezde se pita: "Kako sam ja drolja, a braća Jokić nisu?"

Midhat Šljivak

Sestra zvijezde Boston Celtica Ala Horforda, Anna, pita se zašto braća Nikole Jokića, Strahinja i Nemanja, nisu okarakterisani kao 'drolje' željne pažnje kao što je to slučaj s njom.

Anna Horford često je bila na žestokom udaru zbog činjenice da je slavila pobjede na parketu s bratom Alom, zvijezdom Boston Celtica.

Na društvenim mrežama su je nazivali brojnim imenima. Dosta ih je nazvalo droljom koja samo želi privući pažnju na sebe, pa se ona pita zašto istim imenom ne nazivaju braću Nikole Jokića.

On je podijelila video sa slavlja Nikole, Strahinje i Nemanje i postavila je pitanje javnosti.

"Ne vidim da iko njih zove droljama željnim pažnje jer javno podržavaju brata. Smiješno kako sve to funkcioniše", napisala je Anna Horford.

Oglasi

Naravno, nisu ove riječi dobro dočekane. Dobila je brojne poruke mržnje, a zatim je poslala još jednu poruku.

"Prestani označavati sve žene kao drolje", napisala je komentar Anna jednom od navijača.

Jokiću neko ukrao MVP trofej, a njemu sasvim svejedno: "Nemam pojma gdje je"

Nikola Jokić čovjek je o kojoj će historijske košarkaške knjige pričati. Čudesni Srbin odveo je Denver Nuggetse do prve titule NBA prvaka, a on je na parketu zaista bio nevjerovatan.

Oglasi

Jokić je protekle sezone uništavao protivnika za protivnikom, niko mu nije mogao ništa napraviti i na kraju je zasluženo Nuggetse odveo na krov svijeta.

Sezonu je sjajni košarkaš pored prstena završio i trofejom najkorisnijeg igrača (MVP) finala, ali nagrada više nije u njegovim rukama. Neko ju je uzeo.

"Zaista ne znam gdje je trofej. Ostavio sam opremu u svlačionici i više ga nema tamo. Nemam pojma gdje je", rekao je Jokić.

Iako je najbolji na svijetu Nikoli košarka nije najvažnija stvar na svijetu.

"Smatram da mogu biti još bolji, ali košarka mi nije najvažnija stvar na svijetu. To je samo nešto u čemu sam dobar", poručio je Nikola Jokić.

Oglasi

Jokić će danas učestvovati na šampionskoj paradi u Denveru, a zatim leti kući u Srbiju gdje će odmah prionuti na posao s konjima i trkama koje slijede. On je veliki ljubitelj konjskih trka i to je nešto u čemu uživa.

Naredna sezona sigurno će donijeti nove izazove. Jokić se igra košarke, protivnike izluđuje i pitanje je šta bi bilo da je ozbiljniji na parketu.

Proteklu NBA sezonu 28-godišnji centar završio je s gotovo triple-double prosjekom. Ubacivao je 24.5 poena po meču, hvatao je gotovo 12 skokova uz blizu 10 asistencija po utakmici.

Ukupno je u NBA karijeri Jokić na prosjeku od 20.2 poena, 10.5 skokova i 6.6 asistencija.