Jokiću neko ukrao MVP trofej, a njemu sasvim svejedno: "Nemam pojma gdje je"
Nevjerovatna sezona je iza srpskog košarkaša Nikole Jokića koji je odveo Denver Nuggetse do NBA prstena (Foto: Screenshot)

Srbina baš briga

Jokiću neko ukrao MVP trofej, a njemu sasvim svejedno: "Nemam pojma gdje je"

Midhat Šljivak

Nikola Jokić odveo je Denver Nuggetse do prvog naslova NBA prvaka u historiji. Sjajni Srbin igrao je čudesnu košarku i na kraju je uz prsten očekivano uzeo i nagradu za najkorisnijeg igrača finala (MVP). Međutim, trofej više nije u njegovom vlasništvu jer je nestao nakon utakmice.

Nikola Jokić čovjek je o kojoj će historijske košarkaške knjige pričati. Čudesni Srbin odveo je Denver Nuggetse do prve titule NBA prvaka, a on je na parketu zaista bio nevjerovatan.

Jokić je protekle sezone uništavao protivnika za protivnikom, niko mu nije mogao ništa napraviti i na kraju je zasluženo Nuggetse odveo na krov svijeta.

Sezonu je sjajni košarkaš pored prstena završio i trofejom najkorisnijeg igrača (MVP) finala, ali nagrada više nije u njegovim rukama. Neko ju je uzeo.

"Zaista ne znam gdje je trofej. Ostavio sam opremu u svlačionici i više ga nema tamo. Nemam pojma gdje je", rekao je Jokić.

Oglasi

Iako je najbolji na svijetu Nikoli košarka nije najvažnija stvar na svijetu.

"Smatram da mogu biti još bolji, ali košarka mi nije najvažnija stvar na svijetu. To je samo nešto u čemu sam dobar", poručio je Nikola Jokić.

Jokić će danas učestvovati na šampionskoj paradi u Denveru, a zatim leti kući u Srbiju gdje će odmah prionuti na posao s konjima i trkama koje slijede. On je veliki ljubitelj konjskih trka i to je nešto u čemu uživa.

Naredna sezona sigurno će donijeti nove izazove. Jokić se igra košarke, protivnike izluđuje i pitanje je šta bi bilo da je ozbiljniji na parketu.

Proteklu NBA sezonu 28-godišnji centar završio je s gotovo triple-double prosjekom. Ubacivao je 24.5 poena po meču, hvatao je gotovo 12 skokova uz blizu 10 asistencija po utakmici.

Ukupno je u NBA karijeri Jokić na prosjeku od 20.2 poena, 10.5 skokova i 6.6 asistencija.

Top Komentari

Drakula
Legenda
3 0
Drakulaaa
Hah jest lud
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi