Nikola Jokić dospio na devetu poziciju svih vremena po broju triple double učinaka
Foto: EPA

Srbin igra maestralno i u novoj NBA sezoni

Nikola Jokić dospio na devetu poziciju svih vremena po broju triple double učinaka

Košarkaši Denver Nuggetsa noćas su u odličnoj utakmici poraženi od Sacramento Kingsa rezultatom 125-115. 

Kingsi su dobili Nuggetse i u uvodnoj utakmici sezone kada je Nikola Jokić fantastičnu partiju pokvario izgubljenom loptom nakon koje su Kingsi zabili za pobjedu u posljednjim trenutcima.

Iako su košarkaši Denvera opet poraženi, Nikola Jokić opet je bio centralna figura večeri. Košarkaš iz Sombora zabilježio je novi triple double učinak s 26 poena, 11 skokova i 12 asistencija što ga je u 26. godini života već dovelo na 9. mjesto na vječnoj NBA ljestvici. Jokiću je ovo bio 44. triple double karijere a ujedno je noćas prestigao i veliku klupsku legendu Nuggetsa Laffayette Fat Levera na prvom mjestu u triple doubleovima Denver Nuggetsa od osnivanja franšize. 

Leverov dres umirovljen je 2017. godine a nema sumnje da će mu se, kada završi karijeru, na krovu dvorane Nuggetsa, pridružiti i dres Nikole Jokića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi