Nove brutalne partije Jokića i Dončića obilježile NBA noć

U pobjedama svojih timova

Nove brutalne partije Jokića i Dončića obilježile NBA noć

S. Grebović

Sinoć je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano sedam utakmica u kojima je bilo nekoliko zanimljivih rezultata.

U velikom balkanskom obračunu između Nikole Vučevića sa jedne i Luke Dončića sa druge strane viđen je pravi revolveraški obračun.

Na kraju su gosti slavili sa 130:124, a prvo ime susreta bio je sjajni Slovenac sa 33 poena, 10 skokova i devet asistencija. Dakle, jedna asistencija ga je dijelila od tripl dabla.

Vučević je sa druge strane također pružio fenomenalnu partiju sa 29 poena, ali nedovoljno da svoj tim spasi novog poraza.

Novu brutalnu partiju upisao je i Nikola Jokić, koji je sa svojim Deverom srušio Chicago Bullse sa 118:112. Srbijanski centar je ubacio čak 39 poena, a učinku je dodao 14 skokova i devet asistencija.

U možda i najvećem derbiju večeri Brooklyn Netsi su nakon velike drame i produžetka slavili protiv San Antonio Spursa rezultatom 124:113. Tim Gregga Popovicha nije imao rješenja za sjajni dvojac Harden-Durant koji im je ubacio 30, odnosno 27 poena.

U ostalim mečevima Philadelphia je slavila protiv Indiane sa 130:114, New Orleans je savladao Utah 129:124, Cleveland Houston 101:90, dok je Portlan bio bolji od Charlottea rezultatom 123:111.

Top Komentari

Pajver
Nikola Luka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti