Jokić sezonu završio metlom, isključen u trećoj četvrtini!

Sunsi pregazili Nuggetse

Jokić sezonu završio metlom, isključen u trećoj četvrtini!

A. Čaušević

Iako je proglašen za MVP-ja regularnog dijelom sezone Nikola Jokić je sezonu završio metlom u drugoj rundi NBA play-offa.

Jokić i Denver Nuggetsi su jednostavno bili nemoćni protiv Phoenix Sunsa, a na kraju su izgubili s 4:0 u seriji što je zaista rijetko ko očekivao.

I u četvrtoj utakmici Sunsi su bili bolji tim. Slavili su pobjedu 118:125. Tokom cijelog susreta bili su u prednosti te su zasluženo pobijedili.

Brijlirali su Paul i Booker sa po 37 odnosno 34 poena. Na drugoj strani osim Jokićsa sa 22 poena i 11 skokova, istakao se Barton s 25 poena.

Inače, Jokićev nastup je okončan u trećoj dionici kada je isključen zbog previše agresivnog i suvišnog faula nad Camerunom Payneom.

U finalu Zapada Sunsi će čekati boljeg iz duela Utah Jazza i LA Clippersa gdje Jazzeri nakon tri meča imaju prednost 2:1.

Na Istoku Milwaukee Bucksi su se vratili iz mrtvih protiv Brooklyn Netsa. Na startu drugog perioda su imali dvocifreni zaostatak, da bi na kraju trijumfovali 107:96 za 2:2 u seriji.

Fantastičan sa 34 poena i 12 skokova bilo je Anteetokoumpo, dok je kod poraženih sa 28 poena i 13 skokova najbolji bio Durant.

Promo

Top Komentari

fukaraslana
Nemogu oni bez ovih gluposti dzabe je sve kada nemas osnovnu kulturu
10 3
amex
Ovo mu def. nije trebalo.. jbga
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi