Nikola Jokić: Mi smo niko i ništa

Centar Denvera

Nikola Jokić: Mi smo niko i ništa

E. Škorić

Centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić govorio je nakon eliminacije od Los Angeles Lakersa u polufinalu Zapadne konferencije.

Lakersi su sa 117:107 slavili protekle večeri, pa su se s ukupnih 4:1 plasirali u veliko finale. Nikola Jokić pružao je sjajne partije tokom cijele sezone i play-offa, ali jednostavno LeBron James i društvo bili su prekrupan zalogaj.

"Prije svega, najbitnije je iskustvo, nešto što ćemo pamtiti cijeli život. Pokazali smo kakvi smo ljudi, koliko borbenosti u nama ima i nikad nismo odustajali. Danas su Lakersi bili bolji. LeBron je bio nestvaran, Davis je puno zabio i odvlačio nam mnogo pažnje, a i ostali su bili dobri. Mi smo ovu seriju učinili zanimljivom. Jednom su nas dobili košem sa zvukom sirene, onda smo mi njih dobili. Iskustvo je najbitnije", rekao je Jokić i dodao:

"Kad su vodili i 16 razlike mi nismo odustajali. To je ono što će biti naš mentalitet i fokus u godinama koje dolaze. Bori se, ne odustaj, trudi se, daj si šansu da pobijediš. Samo to tražimo od sebe".

Od Denvera niko nije previše očekivao...

"Možda zato nismo odustajali ni protiv Utaha ni protiv Clippersa. Mi smo niko i ništa. Mi smo samo momci koji su jako puno radili da bismo došli do ovdje. Neki nisu ni igrali prvu sezonu ili dvije, a znamo kako je kad se radi za nešto, a ne igraš. Kad sam došao prije pet ili šest godina ova momčad imala je 33 pobjede. Danas smo u finalu Zapadne konferencije. I ja kao i igrač i čitav klub ostvarili su nevjerojatan napredak", zaključio je Jokić.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Ko vi? Srbi? Tako je, imaš pravo.
2 4
roki-rokic
Puno se digo malo ti se i posrecilo ali Davis te pokazo kako se se kasarka igra.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti