Pogledajte čudo Nikole Jokića
Foto - EPA

Igra zaista čudesno

Pogledajte čudo Nikole Jokića

M. Šljivak

Nikola Jokić i Denver Nuggetsi igrat će u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

Srbijanski centar je u pobjedi protiv LA Clippersa 104:89 u sedmoj utakmici serije pružio još jednu nezaboravnu partiju i uz Jamala Murrayja je najzaslužniji što će Nuggetsi igrati finale konferencije.

A ono što je radio Jokić je zaista čudesno. Ubacio je 16 poena, imao je 22 skoka i 13 asistencija, a Clippersi nisu imali odgovor na njegovu igru.

Amerikanci su u čudu zbog onog što je Nikola radio na parketu. Čak su i protivnički igrači na društvenim mrežama iskazali veliko poštovanje, a nije ni čudo zašto.

Nuggetsi se po drugi put vratili iz minusa od 3-1 u seriji i postali su prva ekipa u historiji play-offa kojoj je to uspjelo dva puta.

Jokić je zaista čudesan i jednostavno čovjek samo može uživati u ovakvoj košarci.

Promo

Top Komentari

IMPERATOR
Baš je poenterski puno pomogao sa svojih 16 koševa. Sreća da postoje i drugi statistički parametri, inače ko nije gledao utakmicu, mislio bi da ovaj nije igrao više od jedne četvrtine.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi