Nova čarobna noć nezaustavljivog Nikole Jokića, Nurkić solidan, ali nije to pomoglo njegovom timu

Zanimljivo je bilo na NBA parketima

Nova čarobna noć nezaustavljivog Nikole Jokića, Nurkić solidan, ali nije to pomoglo njegovom timu

S. Mlaćo

Na NBA parketima rano jutros po našem vremenu ponovo dosta uzbuđenja, ali i nova sjajna partija Nikole Jokića.

Iako je imao problema sa leđima, te bio upitan, Jokić je zaigrao i upisao novi triple double, te donio svom Denveru pobjedu nad Portlandom 120:108.

Već u prvoj četvrtini bilo je 33:20, ali nije se Portland predavao, te se vratio u drugoj četvrtini pobjedom 35:26.

Na kraju ipak pobjeda Nuggetsa, a Jokić je upisao 120. triple doube u karijeri, te 15. ove sezone i sve je bliže trećem mjestu na vječnoj listi.

Jokić je na kraju imao učinak od 27 poena, 22 skoka i 12 asistencija, a na parketu je proveo 38 minuta. Kod Portlanda istakli su se Henderson sa 30 poena, dok je Simons dodao 29. Jokića je u pobjedničkom timu pratio Gordon sa 18 poena.

Oglasi

Od ostalih rezultata u ovom kolu vrijedi izdvojiti pobjedu Los Angeles Clippersa kod Detroit Pistonsa 136:125, uz sjajnu partiju Leonarda koji je upisao 33 poena. Kod Detroita ivey je dodao 28, a Bogdanović 26.

Miami Heat je slavio na gostovanju kod Washingtona 110:102, dok je Atlanta savladala Phoenix Sunse našeg Jusufa Nurkića 129:120.

Durant je kod Phoenixa postigao 35 poena, a pratio ga Booker sa 24, no ni to nije bilo dovoljno. Nurkić je upisao 14 poena, te dodao devet skokova i tri asistencije. Na terenu je proveo 23 minute.

U redovima Atlante 32 poena Younga, te 23 Bogdanovića.

Sjajan meč vidjeli smo i u duelu Indiane i Sacramenta. Na kraju su gosti slavili 133:122, na leđima Sabonisa koji je postigao 26 pena, dok je Fox dodao 25.

Kod Indiane Mathurin je dodao 31, a pratio ga je Siakam sa 22 poena.

Houston je bio siguran protiv Toronto Raptorsa i slavio pobjedu 135:106. Pobjeda domaćeg tima nije dolazila u pitanje, a istakao se Barnes sa 28 poena, dok je Quickley dodao 25.

Uvjerljivu pobjedu upisala je i Oklahoma koja je savladala Charlotte Hornetse sa 126:106. Već u prvoj četvrtini bilo je 39:19, te se bilo jasno da će se gosti teško vratiti u meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi