Nikola Jokić ima priliku da ispiše historiju u NBA ligi

Srbijanski košarkaš

Nikola Jokić ima priliku da ispiše historiju u NBA ligi

E. Ganibegović

Centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić izabran je za igrača sedmice u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Srbijanskom košarkašu je ovo deseti put u karijeri da je izabran za igrača sedmice, a isto toliko puta, također u dresu Nuggetsa, biran je Carmelo Anthony.

Stoga, ukoliko još jednom bude izabran za igrača sedmice, Nikola Jokić će postati rekorder franšize i upisati svoje ime u historiju NBA lige.

Iako je na sve tri utakmice bio sjajan prošle sedmice, mora se izdvojiti utakmica protiv Los Angeles Clippersa u kojoj je zabilježio triple-double učinak od 49 poena, 14 skokova i deset asistencija.

Prosječno, po utakmici je Jokić bilježio 36,3 poena, 11,3 skoka, 10 asistencija uz 2,3 ukradene lopte po utakmici i procenat šuta od 65%.

Što se Istoka tiče, igrač sedmice bio je Trae Young koji nosi dres Atlante.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ganibegović-u svaka čast na naslovu . " Srbijanski " košarkaš a ne ( srpski jer mnogi u većini slučajeva pišu srpski). A što se tiče Jokićeve statistike ona je fakat strašna. Odličan Jokić neka je živ i zdrav i neka on igra ali mi je draže pročitati tekst o našem Jusufu Juki Nurkiću!!!
5 2
edin_93
Mora se priznati da Srbija trenutno, igrački, je u top 3 reprezentacije svijeta u košarci, a ovaj čovjek je mašina.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije