Jokića pitali za Noć vještica, on rekao samo jednu riječ, a onda ustao i napustio press konferenciju

Taj mu praznik uopšte nije zanimljiv

Jokića pitali za Noć vještica, on rekao samo jednu riječ, a onda ustao i napustio press konferenciju

Endin Čaušević

Halloween ili Noć vještica je praznik koji se slavi 31. oktobra, odnosno noć uoči Svih svetih, a tada se oni koji isti obilježavaju oblače u razne kostime. Ovaj praznik je posebno popularan u Sjedinjenim Američkim Državama, a pred Noć vještica u centru pažnje našao se Nikola Jokić kojeg su pitali da li on ima spreman kostim, no takvu njegovu reakciju nisu očekivali.

Ovaj praznik sve je popularniji širom svijeta, a u prethodnim godinama čak se počeo obilježavati i u pojedinim gradovima u Bosni i Hercegovini.

No, jasno je da najveću popularnost ima u Americi gdje se Noć vještica obilježava nošenjem raznih kostima, a većinom su to neki likovi iz horor filmova.

Pred ovaj praznik u centru pažnje našao se Nikola Jokić jer su srbijanskog košarkaša na jednoj od press konferencija Denver Nuggetsa pitali da li on ima spreman kostim za Noć vještica i da li uopšte obilježava taj praznik.

Jedan od novinara koji je bio na press konferenciji dobio je pred sami kraj dozvolu da Jokiću postavi pitanje, ali kada je Srbin čuo da to nema veze s košarkom svojim izrazom lica sve je rekao.

Oglasi

"Da li ćeš se maskirati za Noć vještica", pitao je američki novinar, a Jokić je kratko i jasno odgovorio "ne", te se potom zahvalio novinarima, ustao i otišao s press konferencije.

Jasno je da najbolji igrač NBA lige nije baš fan ovog praznika koji se u Americi obilježava već dugo vremena, a aktivno učestvuju i mnogi košarkaši koji u kostimima dolaze na mečeve uoči ovog praznika.

Međutim, Jokiću to nije interesantno i prije nekoliko dana bio je jedini igrač iz ekipe Denvera koji se nije maskirao čime je potvrdio svoju tezu da nije fan Noći vještica.

Dok su njegovi saigrači se trudili da imaju što bolji i zanimljiviji kostim na kraju se Jokić pojavio u trenerci i dukserici sa znakom Denver Nuggetsa, te je na kraju upravo on bio glavna tema američke javnosti.

Top Komentari

Samir55
Zar je moguce da ne znate da Srbi svi redom mrze Ameriku zbog onog bombardovanja NATO-a 1999. godine. Cak i oni koji zive i rade u Americi je mrze kao i sve sto je americko ukljucujuci i njihove praznike. A jedan od takvih je svakako i Jokic. Naravno da to nece nikad javno reci posto uspjesno gradi kosarkasku karijeru u Americi koju ce u sebi mrzjeti dok je ziv.
2 0
Convict
Mozda on ne mrzi ko ti covjek je Pravoslavac a praznik je Katolicki.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi