Novi triple-double Jokića, Rocketsi "prodisali" odlaskom Hardena

Sjajna partija srbijanskog košarkaša

Novi triple-double Jokića, Rocketsi "prodisali" odlaskom Hardena

E. Škorić

Protekle noći odigrano je pet mečeva u NBA ligi.

Houston Rocketsi su bez Jamesa Hardena, koji je u velikom tradeu prešao u Brooklyn Netse, slavili na gostovanju kod favorizovanog San Antonio Spursa sa 109:105.

Rocketsi mogu bez Hardena i velikih zvijezda, a do pobjede su ih predvodili Wood sa 27 poena i 15 skokova, Brown s 23 poena i sedam skokova te Tate sa 13 poena i 10 asistencija, dok je Johnson sa 29 bio najefikasniji član Spursa.

Nikola Jokić je nastaavio da dominira, pa je u 114:104 pobjedi Denver Nuggetsa nad Golden State Warriorsima stekao novi triple-double. Srbijanski reprezentativac je ubacio 23 poena uz 14 skokova i 10 asistencija. Steph Curry je inače kod poraženih Ratnika ubacio 35 poena uz 11 skokova.

Jusuf Nurkić je doživio tešku povredu zgloba ruke, pa je stao na pet poena i osam skokova u porazu Portlanda od Indiane na svom parketu (87:111).

Philadelphia je nadigrala ponovo Miami (125:108), dok je Toronto sa 111:108 bio bolji od Charlotte Hornetsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi