Jokić poslije briljantne partije, ali i poraza pokazao košarkašku veličinu

Denver izgubio protiv Minnesote

Jokić poslije briljantne partije, ali i poraza pokazao košarkašku veličinu

Admin Čaušević

Na NBA paketima tokom noći je odigrano sedam mečeva. 

Denver Nuggetsi su i pored briljante partije Nikole Jokića prekinuli svoj pobjedonosni niz porazom od Minnesota Timberwolvesa 130:115.

Nuggetsi su praktično cijeli meč bili u rezultatskom zaostatku, a Jokić je bio opet na svom nivou sa učinkom od 21 poena, 16 skokova i osam asistencija.

Poslije utakmice sjajni srbijasnki košarkaš je pokazao svoju veličinu kada je direktno sebe okrivio za poraz.

"Imao sam pet izgubljenih lopti. Moram bolje igrati kao lider, ili šta sam već u ekipi. Ne mogu svaku utakmicu imati najviše izgubljenih lopti", kazao je Jokić.

Derbi večeri su igrali Phoenix Sunsi i Brooklyn Netsi, a pobjedu su odnijeli domaćini 121:111 te su potvrdili status najbolje momčadi lige.

Booker sa 35 te Bridges sa 27 poena su predvodili Sunse, dok su se kod poraženih izstakli Irving i Harden sa po 26 i 22 poena. Sjajan za domaće je bio i Paul sa 20 poena i čak 14 asistencija.

Rezultati:
Detroit - New Orleans 101:111
Milwaukee - Washington 112:98
Toronto - Miami 110:106
Chicago - Orlando 126:115
Minnesota - Denver 130:115
San Antonio - Golden State 120:124
Phoenix -Brooklyn 121:111

Top Komentari

Zoilomas
Pa ove briljantne partije Jokica Nurkic izdaje svaku noc sto nazivamo skromnim, sto hvalite nekoga nedoslovno a druge ne?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi