Jokić: Nije bilo provokacija, Nurkić je moj prijatelj
Foto / Bruce Ely

Srbijanski košarkaš o odnosu sa Nurkićem

Jokić: Nije bilo provokacija, Nurkić je moj prijatelj

Nedavni susret između Denvera i Portlanda (104:101) obilježio je, između ostalog, i duel Jusufa Nurkića sa Nikolom Jokićem.

Nurkić je sredinom prošle sezone napustio Denver jer se ispostavilo da on i Jokić ne funkcionišu dobro kada su zajedno na parketu, a mediji u SAD-u su nerijetko zbog toga znali preuveličavali njihovo rivalstvo.

Šta srbijanski košarkaš misli o Nurkiću zanimalo je američke medije poslije utakmice između Denvera i Portlanda. Sudeći prema Jokićevim riječima, nekadašnji saigrači su u odličnim odnosima.

"Nurkić mi je veliki prijatelj. Naravno da postoji rivalstvo na parketu, jer tako treba da bude, ali između na ne postoji ništa loše. Barem ja tako mislim", rekao je Jokić, te pritom odbacio tvrdnje da je bilo verbalnih provokacija tokom igre.

"Ne, ne...", kratko je demantovao Jokić.

Dodajmo i to, Nurkić je u meču protiv Denvera upisao double-double sa 19 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi