Jedna od najboljih Jokićevih partija završena na bolan način, Dončić imao svoju noć

Zabrinjavajuće scene

Jedna od najboljih Jokićevih partija završena na bolan način, Dončić imao svoju noć

A. Čaušević

Nož na NBA parketima obilježila je povreda MVP-ja regularnog dijela prošle sezone, Nikole Jokića.

U jednom od zanimljivih mečeva večeri Nuggetsi su gostovali Jazzu, a Jokić je u susret ušao briljantno i bio je nezadrživ.

Za 15 minuta provedenih na parketu uspio je postići 24 poena, igrao je jednu od svojih najboljih partija kada se povrijedio.

Srbijanski košarkaš se sudario sa Rudyem Goberom, dobio nezgodan udarac u koljeno i jednostavno nije bio u stanju nastaviti meč.

Na kraju je Jazz dobio meč 122:110, a interesantno da je Jokić bio najefikasniji na meču iako praktično nije igrao tri dionice. S druge strane Gobert je imao 23 poena i 16 skokova. Bojan Bogdanović je meč završio sa 15 poena.

Prve informacije poslije utakmice govore da se ipak ne radi o toliko ozbiljnoj povredi te da su prognoze po pitanju oporavka optimistične.

Sjajan meč i double-double učinka od 26 poena i 14 skokova odigrao je Luka Dončić u pobjedi Dallas Mavericksa nad Houston Rocketsom 116:106.

Najviše neizvjesnosti je viđeno u San Antoniju gdje su domaći Spursi poslije produžetaka izgubili od La Lakersa 121:125. Odlični u pobjendičkom timu sa po 35, odnosno 33 poena su bili Anthony Davis i Russell Westbrook.

Rezultati:

New York Knicks - Philadelphia 76ers 112:99
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 98:106
Dallas Mavericks - Houston Rockets 116:106
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 121:125 (pp)
Utah Jazz - Denver Nuggets 122:110

Top Komentari

BBB25
Dončićeve su zadnje 1000 noći,ne samo ova
5 0
ljoze_ono_na
“Nož na NBA parketima“ Prva rijec i greska, pa procitaj nekad prije nego objavis covjece.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi