Nikola Milutinov oborio jedan od najstarijih rekorda Eurolige
Foto: EPA

Veliki broj napadačkih skokova za srpskog centra

Nikola Milutinov oborio jedan od najstarijih rekorda Eurolige

Srpski centar Nikola Milutinov koji nastupa za moskovski CSKA u sinoćnjoj je pobjedi protiv Armanija srušio jedan od najstarijih rekorda Eurolige.

U pobjedi nakon produžetka Milutinov je svoj doprinos trijumfu dao, između ostalog i u vidu čak 16 napadačkih skokova.

Na pet i pol minuta prije kraja ove uzbudljive i sjajne utakmice Milutinov je uhvatio promašaj Janisa Strelnieksa i pospremio ga u koš što je bio njegov dvanaesti napadački skok i koji je već tada značio da je rekord oboren. No Milutinov, koji je na sjajan način proslavio 26-ti rođendan nije tu stao već je do kraja skupio još četiri napadačka skoka. Već na poluvremenu je imao 9 napadačkih skokova što je također rekord Eurolige za prvih 20 minuta. 

Dosadašnji rekord od 11 skokova držala su tri košarkaša. Quadre - Michael Lollis je to uradio u dresu Ulkera daleke 2001. godine, dok je u 2005. godini to izjednačio Gregor Fučka u dresu Barcelone a godinu dana kasnije Travis Watson u dresu tadašnjeg Climamia iz Bologne. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi