Nikola Mirotić MVP ACB lige

Drugi trofej za sjajnog Crnogorca

Nikola Mirotić MVP ACB lige

Nikola Mirotić izabran je za najkorisnijeg košarkaša španjolske ACB lige. 

Sjajni Crnogorac sa španjolskom putovnicom izabran je za MVP-a lige nakon glasanja navijača, novinara, trenera i košarkaša nakon zaista sjajne sezone u kojoj je pred Barcelonom i napad na titulu prvaka koji će joj biti olakšan neočekivanim ispadanjem madridskog Reala iz polufinala.

Ovo je Mirotiću drugi MVP naslov u ACB ligi jer je jedan već osvojio prije nekoliko sezona u dresu Reala. Valja spomenuti da je tek treći košarkaš kojem je MVP titulu pošlo za rukom uzeti u dresu dva kluba. Osim njega to su uspjeli legendarni Tanoka Beard i Darryl Middleton.

Mirotić je bio uvjerljivo prvi u poretku s 90 bodova, dok je iza njega bio play Reala Facundo Campazzo sa 65, a Argentinac je imao najviše glasova navijača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi