Sve je dogovoreno za 10 minuta: Nikola Mirotić odlučio za koga će potpisati!

Dojučerašnji košarkaš Barcelone

Sve je dogovoreno za 10 minuta: Nikola Mirotić odlučio za koga će potpisati!

Endin Čaušević

Iskusni košarkaš Nikola Mirotić napustio je Barcelonu nakon sporazumnog raskida saradnje, ali čini se da se već zna za koji klub će potpisati i gdje će ga sigurno dočekati na spektakularan način.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša odlučio je da napusti Barcelonu nakon sukoba s čelnicima kluba, a na kraju je dogovorio sporazumni raskid saradnje.

Barcelona je potvrdila jučer da Mirotić više nije član ovog kluba, te iskusni košarkaš sada ima pravo da pronađe novi angažman.

Već sedmicama se špekuliše oko toga za koga će Mirotić potpisati, a iz dana u dan "sele ga" s jednog kraja Evrope na drugi.

Međutim, čini se da je Mirotić već prelomio i donio konačnu odluku oko toga za koga će potpisati, a sigurno da će taj potpis da digne region na noge.

Oglasi

Naime, Mirotić je odlučio da karijeru nastavi u dresu beogradskog Partizana i sada se čeka samo zvanična potvrda da je on novi košarkaš kluba iz Srbije.

Pojavile su se informacije da je Mirotić s čelnicima Partizana sve dogovorio za deset minuta jer je želja bila ogromna s obje strane da on pojača beogradski klub.

Očekuje se da će Partizan danas ili sutra potvrditi da je Mirotić novi igrač tog kluba, a sigurno je da će mu navijači spremiti spektakularan doček jer ga već sedmicama putem društvenih mreža nagovaraju da dođe u Partizan.

Mirotić će potpisati na godinu dana uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu, a godišnje će inkasirati čak 3.5 miliona eura što je za naše prostore zaista nestvarna cifra.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za Mirotiće je zainteresovana bila i Crvena zvezda, ali na kraju se on odlučio za Partizan.

Također, zbog raskida ugovora on će dobiti od Barcelone odštetu od čak 17 miliona eura. Tražio je 20 miliona, no uspjeli su se dogovoriti da na kraju ta cifra bude tri miliona manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti