Postignut je najveći dogovor u historiji regionalne košarke

Nikola Mirotić u Partizanu

Postignut je najveći dogovor u historiji regionalne košarke

Midhat Šljivak

Košarkaški klub Partizan dobija ogromno pojačanje. Novi član beogradskih crno-bijelih postat će jedan od najboljih evropskih košarkaša Nikola Mirotić. Očekuje se zvanična potvrda potpisa.

Nikola Mirotić je postigao dogovor s Barcelonom oko raskida saradnje. To će mu donijeti milionski iznos na račun, a milione će dobiti i u najvećem transferu u historiji regionalne košarke.

Fenomenalni krilni centar dogovorio je saradnju s beogradskim Partizanom. On je pristao na dolazak među crno-bijele s kojima će potpisati dvogodišnju saradnju.

Bit će to ugovor na jednu plus jednu sezonu, a 32-godišnji košarkaš će zarađivati za regionalne uslove nestvarnih tri i po miliona eura po sezoni.

Partizan će tako u svojim redovima imati jednog od najboljih evropskih košarkaša i tim Željka Obradovića na ovaj način najavljuje velike stvari u novoj sezoni.

Oglasi

Mirotić se na kraju prošle sezone od Barcelone oprostio titulom prvaka Španije. Klub mu je saopštio da ga više ne želi i ponudio mu je raskid saradnje.

Dugo su trajali pregovori s obzirom na to da se Mirotić nije želio odreći novca koji mu je trebao pripasti. To je bio iznos od preko 20 miliona eura, a na kraju su se navodno dogovorili o isplati 17 miliona.

Špansko-crnogorski košarkaš odmah je dobio veliki broj ponuda. Među zainteresovanima je bila i Crvena zvezda, no Partizan na kraju slavi veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nikola Mirotić je prošle sezone u Euroligi prosječno bilježio preko 14 poena i pet skokova po utakmici. U polufinalu je Barca zaustavljena od osvajača turnira Real Madrida kojem su se međutim osvetili u finalu prvenstva Španije koje su dobili s 3-0 u seriji.

Mirotić je u evropskoj karijeri nastupao još za Real Madrid, a u NBA ligi je nastupao za Chicago Bullse, New Orleans Pelicanse i Milwaukee Buckse.

Top Komentari

vedin
Kako preko 20 miliona, a imao ugovor na 4.5 miliona?!
1 0
Adrian
Velika prevara od igrača.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi