Ništa od senzacije Mornara, prepuni Pionir ispratio Zvezdu u finale ABA lige
Foto: ABA liga

Crveno-bijeli slavili ubjedljivu pobjedu

Ništa od senzacije Mornara, prepuni Pionir ispratio Zvezdu u finale ABA lige

Nakon pojede Crvene zvezde u prvom polufinalnom duelu, Mornar je u drugom uspio izboriti majstoricu. Ipak, Crvena zvezda je večeras na svom parketu upisala ubjedljivu pobjedu nad ekipom iz Bara rezultatom 88:69 i tako izborila plasman u finalnu seriju ABA lige u kojoj će odmjeriti snage sa ekipom Budućnosti.

Zvezda je pred prepunim tribinama Pionira dosta dobro otovrila susret i prvu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 26:19, da bi do poluvremena prednost crveno-bijelih dodatno porasla, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćih od +15 (52:37).

Uspio se mornar nakon pauze vratiti u susret i sjajnom serijom pred kraj treće dionice doći na -5. Ipak, to je bilo sve od gostujuće ekipe. Zvezda se budi i predvođena sjajnim Rochestiejem i Dobrićem vraća stvari na svoje mjesto.

Vratili su domaći vrlo brzo dvocifrenu prednost, a onda u zadnjoj dionici i riješili sve dileme oko pobjednika, te su na kraju došli do ubjedljivog trijumfa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaće su do trijumfa vodili sjajni Dobrić i Rochestie. Dobrić je ubacio 19, dok je Rochestie dodao poen manje. Alen Omić je postigao 11, dok je 10 poena upisao Lessort.

Sa druge strane, u ekipi Mornara se istakao sjajni Nemanja Vranješ sa 21 ubačenim poenom, dok je osim njega jedini dvocifreni bio Needham koji je postigao 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi