Vranješ i Needham srušili prvaka u Baru
Iznenađujući trijumf tima iz Bara (Foto: ABA)

Mornar i Zvezda igraju majstoricu

Vranješ i Needham srušili prvaka u Baru

Midhat Šljivak

Mornar iz Bara napravio je veliko iznenađenje i savladao je večeras na svom parketu Crvenu zvezdu rezultatom 88:84 i tako je izjednačio polufinalnu seriju ABA lige na 1:1.

Mornar je odigrao odličnu prvu dionicu. U potpunosti su razbili Zvezdu u ovom dijelu meča i na malom odmoru su imali devet poena prednosti, 30:21.

Nastavili su domaći košarkaši sa boljom igrom i na početku drugog perioda. U jednom trenutku odlaze i na plus 13 (42:29), nakon čega se Zvezda budi.

Uspio je aktuelni prvak da se potpuno vrati u meč do kraja prvog poluvremena, ali Mornar je na odmor otišao sa tri poena prednosti, 48:45.

I nastavak donosi zaista fantastičnu igru domaćeg tima. Vranješ i Needham su bili potpuno nazaustavljivi za Zvezdu koja za njih večeras nije imala rješenja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na kraju je Mornar uspio da savlada velikog favorita i da izbori treći meč koji se u ponedjeljak 2. aprila igra u Beogradu. Istina, domaći su uspjeli da zakomplikuju sebi život sa nekoliko loših reakcija u završnici, ali je pobjeda ostala u Baru.

Mornar je do pobjede vodio Nemanja Vranješ sa 29 poena, Derek Needham je dodao 28, dok je kod Zvezde najefikasniji bio Taylor Rochestie sa 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi