Noć Rudyja Fernandeza, Real Madrid opet prvak Španije!

Kraljevi slave titulu

Noć Rudyja Fernandeza, Real Madrid opet prvak Španije!

E. Škorić

Nakon što su iznenađujuće poraženi u prvoj utakmici, Real Madrid je protiv Baskonije slavio u naredne dvije, da bi večeras novom pobjedom stigao do konačnih 3:1 i nove titule. Biilo je 96:85 u Fernando Buesa Areni u Vitoriji.

Baskonia je u Madridu stigla do brejka, ali onda je Real prvo u svoijoj dvorani poravnao seriju, pa zatim prije dva dana na gostujućem terenu stigao do 2:1 uz brejk, a i večeras je uradio istu stvar i, kako se očekivalo, okitio se titulom državnog prvaka, nakon što je prethodno osvojio i Euroligu.

Baskonia je održavala vodstvo u prvoj dionici, a na prvu dvominutnu pauzu otišlo se pri rezultatu 21:18. U drugoj četvrtini Real je stigao do preokreta, pa je na poluvremenu imao 42:38.

Real je do kraja održavao vodstvo, bilo je i plus osam krajem treće dionice, mada se Baskonia do kraja nije predavala.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Rudy Fernandez je večeras briljirao s 27 poena, Campazzo je ubacio 17, Ayon 14. Kod Baskonije Beaubois je ubacio 19, Shengelia 16 poena, Janning 15.

Za slavni klub iz Madrida ovo je 34. titula prvaka Španije. Po svemu sudeći je ovo i oproštaj Luke Dončića od kraljevskog dresa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi