Nova nevjerovatna partija Hardena nedovoljna Rocketsima
James Harden u ovoj sezoni igra košarku karijere.

Brooklyn Netsi nakon produžetka slavili u Houstonu

Nova nevjerovatna partija Hardena nedovoljna Rocketsima

Houston Rocketsi noćas su u jednoj od luđih utakmica ove sezone poraženi od Brooklyn Netsa u svojoj dvorani rezultatom 145:142 nakon produžetka.

Ono što je obilježilo ovu utakmicu svakako je po ko zna koji put fenomenalni James Harden. Prva brada NBA lige nastavila je svoj čudesni niz. Nakon što je prije dvije noći razbio Memphis Grizzliese s 57 poena noćas je Harden otišao korak dalje i Netsima zabio 58 poena kojima je dodao 10 skokova i 6 asistencija. Iz igre je šutirao 16-34 a slobodna bacanja čak 21 od 23. 

Houston je i u ovom susretu bio lišen pomoći Chrisa Paula i Clinta Capele i Harden je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Imali su Rocketsi nekoliko šansi da završe ovaj susret no žilava momčad Brooklyna nekoliko puta se vraćala iz ponora i zasluženo slavila. Posebno impresivna bila je serija u zadnje dvije minute susreta od 10-0 kojom su završili utakmicu. Poveo je Houston tricom Nunnalyja 142-135 i mislilo se da je priča gotova no furioznom završnicom Netsi su došli do pobjede.

Čak 7 košarkaša gostiju postiglo je više od 10 poena a najbolji je bio Spencer Dinwiddie sa 33 poena dok je Carrol dodao 22, Graham 21 a Allen 20 poena. 

Za Rocketse su uz fenomenalnog Hardena solidni bili Tucker i Gordon koji su postigli po 20 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti