Nova žestoka kazna za vlasnika Panathinaikosa

Euroliga ga ne štedi

Nova žestoka kazna za vlasnika Panathinaikosa

M. Šljivak

Vlasnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos ponovo je žestoko kažnjen od rukovodstva Eurolige.

Rukovodstvo ovog takmičenja izreklo je Giannakopoulosu petomjesečnu zabranu prisustva utakmicama zbog kršenja pravila takmičenja, ali njega ove kazne ne zanimaju, pa se u proteklom periodu naplaćao kazni.

Nakon što je kažnjen sa 120.000 eura zbog prisustva prvoj utakmici četvrtfinalnog duela protiv Real Madrida, večeras je Euroliga izrekla kaznu i za prisustvo drugoj utakmici. Nova kazna je 180.000 eura, pa će ga dvije utakmice protiv Kraljeva koštati čak 300.000 eura.

Dimitris Giannakopoulos je i ranije platio veliki broj kazni, a nakon svih sukoba sa rukovodstvom najelitnijeg evropskog takmičenja, najavio je odustajanje Panathinaikosa od takmičenja u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Očigledno da kontroverznog vlasnika Zelenih iz Atine kazne Eurolige ne pogađaju, a biće interesantno vidjeti hoće li grčki velikan zaista odustati od takmičenja u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi