Novi poraz Portlanda, San Antoniju pobjeda nakon produžetka
Foto: EPA

Portland u teškoj situaciji

Novi poraz Portlanda, San Antoniju pobjeda nakon produžetka

Ekipa Portlanda zabilježila je novi poraz, ovog puta na gostovanju kod Utah Jazza, rezultatom 106:87. San Antonio je, ipak, nakon produžetka stigao do pobjede nad Memphisom 95:89.

Portland je dodatno ugrozilo svoju osmu poziciju na Zapadnoj konferneciji novim porazom. Ekipa Jazza je održavala vodstvo skoro kroz čitavu utakmicu, a do lagane pobjede su ih predvodili Hayward sa 30 i Gobert sa 20 poena.

Kod Portlanda je dobru partiju pružio McCollum koji je postigao 25 poena, uz šest skokova, dok je, loše izdanje, Lillard završio sa 16 poena, ali i loš šut iz igre, 5/20.

San Antonio je na krilima fantastičnog Leonarda stigao do izjednačenja, a zatim, u produžetku, i do pobjede nad Memphisom.

Leonard je ubacio 32 poena, uz 12 skokova, dok je solidan bio i Aldridge sa 15 poena.

U ekipi Memphisa najefikasniji je bio Conley sa 19 poena, dok je veteran Randolph ubacio 18 poena, kojima je dodao i 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi