Langford presudio Zvezdi

Crveno-bijeli ispustili pobjedu

Langford presudio Zvezdi

Crvena zvezda poražena je u gostima od ekipe Unicsa rezultatom 65:62 u šestom kolu Eurolige.

Crveno-bijeli su bili na korak od pobjede, ali ih je veliki pad u završnici skupo koštao. Nakon šest odigranih utakmica Zvezda je na omjeru 2-4, kao i ruski tim koji je došao do drugog trijumfa u nizu.

Zvezda je sredinom prve dionice imala vodstvu od 13:8, ali je domaćin serijom 7:0 uspio da prokrene rezultat u svoju korist. Nakon prvih 10 minuta igre rezultat je bio izjednačen (17:17).

U drugoj četvrtini viđena je jaka odbrana na obje strane, što je rezultiralo veoma malim brojem poena. U takvoj igri bolje su se snašli crveno-bijeli koji su ovaj period dobili sa 15:10. Treba istaći da su košarkaši Zvezde u prvom poluvremenu prilično dobro čuvali najboljeg domaćeg igrača Keitha Langforda. Amerikanac je na pauzu otišao sa svega šest poena na svom kontu.

Izabranici Dejana Radonjića pružili su dobri igru i na startu treće četvrtine. Poenima Luke Mitrovića Crvena zvezda je otišla na +10 (37:27). Sredinom ovog perioda uslijedio je blagi pad kod gostiju, što Unics koristi i prilazi na samo dva poena zaostatka (43:41).

Crveno-bijeli su na četiri i po minuta do kraja meča imali prednost od devet poena (58:49), ali je potom uslijedio veliki preokret Unicsa. 

Langford je u samom finišu pogodio trojku za vodstvo domaćina od 63:32, da bi Banić sekund prije kraja bio siguran sa linije za slobodna bacanja i tako postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Keith Langford je sa 23 poena bio najefikasniji pojedinac meča. Nate Wolters je predvodio Zvezdu sa 11 poena, dok je Ognjen Kuzmić dodao 10 koševa i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti