Novo finale za Fener i Obradovića: U Beogradu su uz pomoć navijača slomili Žalgiris

Final Four Eurolige

Novo finale za Fener i Obradovića: U Beogradu su uz pomoć navijača slomili Žalgiris

Edmir Škorić

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u finale završnog turnira Eurolige u Beogradu. Oni su u finalu sa 76:67 bili bolji od Žalgirisa.

Uz pomoć brojnih navijača Fener je slomio Žalgiris i izborio je novo finale, a za titulu prvaka Evrope borit će se protiv boljeg iz duela CSKA - Real Madrid.

Aktuelni prvak predvođen srbijanskim stručnjakom Željkom Obradovićem odigrao je kvalitetan meč i iskoristio je ulogu favorita. Iako se Litvanci nisu lako predavali, bilo je evidentno da je Fener bliže finalu.

Meč je počeo boljom igrom Fenera koji je imao 7:1 u uvodnim minutama, da bi na kraju prve četvrtine turski predstavnik vodio 19:13.

U drugoj dionici Fener je ubacio u brzinu više, pa je došao do dvocifrene prednosti i u par navrata je imao plus 11, jednom i plus 12, mada je Žalgiris uspio da na poluvremenu opet ima 'samo' šest poena zaostatka, 39:33.

Onda je u trećoj dionici Žalgiris uspio da smanji na samo dva poena zaostatka (52:50), no završnih 10 minuta u potpunosti pripada Fenerbahčeu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bobby Dixon alias Muhammed Alli je uzeo stvar u svoje ruke, vezao 10 poena i vratio Turcima dvocifrenu prednost, pa je Fener na kraju slavio pobjedu i plasirao se u drugo vezano finale Eurolige.

Ali je na kraju ubacio 19 poena, a 16 Luigi Datone, dok su svi ostali bili na nekom slabijem učinku po broju poena, izuzev Slokuasa koji je ubacio 14 poena. Na drugoj strani Kevin Pangos je ubacio 16, a Brandon Davies 12 poena.

Datum i vrijeme odigravanja 18.05.2018., 18:00
Dvorana Arena u Beogradu
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka
Domaćin Gost
76 67
Rezultat po četvrtinama
19:13, 20:20 15:17, 22:17
Score box
Muhammed Ali 19 Pangos 16
Datome 16 Davies  12
Sloukas  14 White 9
Vesely 8 Ulanovas 7
Wanamaker 9 Toupane 6
Trener
Željko Obradović Sarunas Jaskevičius

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi