Novo pojačanje KK Kakanj dolazi iz ABA 2 lige

Još jedno novo ime

Novo pojačanje KK Kakanj dolazi iz ABA 2 lige

Jovan Đorđević Marinković novo je pojačanje KK Kakanj.

Kakanjci u novu sezonu ulaze s visokim ambicijama, dosad su svoje redove osnažili s nekoliko novih košarkaša, a Đorđević Marinković posljednji je u nizu.

Radi se o košarkašu rođenom 1993. godine koji igra na poziciji 3 i 4, a u Kakanj dolazi iz Vršca koji se posljednje sezone takmičio u ABA 2 ligi.

Đorđević Marinković je u regionalnom takmičenju prosječno davao skoro 14 poena, tri asistencije i četiri skoka, tako da nema sumnje da će biti veliko pojačanje za ovaj tim kojeg vodi Benjamin Šabić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kroz karijeru ovaj košarkaš je pored Vršca igrao u Srbiji za Napredak Kruševac i Napredak Aleksinac, te u Slovačkoj za BC Hanlovu.

Top Komentari

Humac
I ovo pojačanje!?Vršac je prošlu ABA 2 ligu igrao s djecom i imao je čak jednu pobjedu u ligi gdje je završio ubjedljivo zadnji.Stvarno ova košarka u BiH osim Igokee pretvara se u čisti amaterizam.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi