KK Student i KK Bratunac ostvarili pobjede u prvom kolu Lige za ostanak
Mirza Manjgo je bio najefikasniji kod Studenta sa 21 poenom

Oba tima slavila na domaćem parketu

KK Student i KK Bratunac ostvarili pobjede u prvom kolu Lige za ostanak

S. Pašalić

Košarkaši Studenta su u prvom kolu Lige za ostanak u Premier ligi BiH na svom parketu savladali ekipu Kaknja sa 92:80.

Domaći su puno bolje krenuli u ovaj meč i već na poluvremenu imali veliku prednost od 19 razlike, bilo je 48:29.

Student je u nastavku u jednom trenutku uspio doći i na 27 poena razlike, ali su gosti do kraja meča uspjeli malo smanjiti veliku prednost domaćih i na kraju upisati poraz od 'samo' 12 poena razlike.

Mostarce su do pobjede predvodili Mirza Manjgo sa 21, Danijel Zovko sa 20 i Jelen Ross sa 19 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Aldin Muflizović sa 21 poenom.

U drugoj utakmici košarkaši Bratunca su na svom parketu savladali Bosnu Royal sa 91:75.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bratunac je praktično tokom cijelog meča bio bolja ekipa i nakon poluvremena je vodio sa 54:39. U trećoj četvrtini je ta prednost još malo i porasla, da bi gosti u posljednjoj četvrtini uspjeli malo ublažiti poraz za konačnih 91:75

Nemanja Pavlović sa 26 poena je predvodio Bratunac do pobjede, dok je kod Bosne Royal Mirsad Pilavdžić sa 25 poena bio najefikasniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi