Nuggetsi i bez Jokića prejaki za Lakerse

Denver sjajnom igrom u zadnjoj četvrtini došao do pobjede

Nuggetsi i bez Jokića prejaki za Lakerse

Denver Nuggetsi su u svom Pepsi Centru dočekali Los Angeles Lakerse i na kraju došli do dosta ubjedljive pobjede rezultatom 115:100.

Domaći su bolje i otvorili susret, te su već polovinom prve dionice stigli do prednosti od 10 poena. Dobra igra Denvera se nastavila i početkom druge četvrtine, ali onda Lakersi uspijevaju doći do preokreta.

Lakersi su, koliku-toliku, prednost dražli do polovine treće dionice, da bi se do kraja ovog dijela igre ekipe nekoliko puta smijenile u vodstvu.

Početak zadnjeg perioda je donio blagu prednost Lakersa, ali u finišu utakmice Nuggetski prave sjajnu seriju, dolaze do osjetnije prednosti i na kraju sigurne pobjede.

Kod Nuggetsa je najefikasniji bio Jamal Murray sa 28 poena, dok je Trey Lyles dodao 18. Podsjetimo, domaći su bili bez Nikole Jokića koji je protiv Bullsa zadobio povredu skočnog zgloba.
Kada su u pitanju Lakersi, dobar je bio Brandon Ingram sa 20 ubačenih poena, dok su Julius Randle i Brook Lopez dodali po 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi