"Tvrdiću da je Lonzo bolji od Stepha Curryja sve dok ne umrem"

"Tvrdiću da je Lonzo bolji od Stepha Curryja sve dok ne umrem"

M. Šljivak

Otac mlade zvijezde Los Angeles Lakersa Lonza Balla, kontroverzni LaVar, još uvijek tvrdi da je njegov sin bolji od Stephena Curryja.

LaVar je pred dolazak Lonza u NBA ligu tvrdio kako će njegov sin odmah pokazati da je najbolji košarkaš svijeta, ali nakon 20-ak utakmica Ball nema previše dobre statistike.

Istina, prosjek od devet poena i preko sedam asistencija i skokova izgledaju lijepo, ali procenat šuta mu je na očajnih 31 posto i jedan je od najlošijih šutera lige.

Ipak, LaVar i dalje tvrdi da je Lonzo bolji od velike zvijezde Golden State Warriorsa Stpehena Curryja.

"Sve dok ne umrem tvrdiću da je moj sin bolji igrač od Stephena Curryja. Uvijek! Ja sam ga trenirao, znam šta sve može. Džaba Stephu sve. Može biti 10 puta MVP. Ne smatram da je bolji od mog sina", rekao je Ball stariji.

Riječi su jedno, a djela su drugo. Lonzo za sada nije pokazao ništa posebno i moraće dosta da radi kako bi barem imao upola uspješnu karijeru kao Curry.

U nedavnom duelu Warriorsi su pobijedili Lakerse 127:123. Curry je ubacio 28 poena, a Ball je imao double-double učinak od 15 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi