Nuggetsi lagano protiv Bullsa, Siakam sa zvukom sirene za pobjedu Raptorsa
Jedino iznenađenje večeri napravili su LA Lakersi koji su savladali Oklahomu i bez LeBrona Jamesa (Foto: EPA)

NBA liga

Nuggetsi lagano protiv Bullsa, Siakam sa zvukom sirene za pobjedu Raptorsa

M. Šljivak

Pet utakmica NBA lige odigrano je u noći sa četvrtka na petak, a svakako vrijedi istaći pobjede Denver Nuggetsa, Toronto Raptorsa i Los Angeles Lakersa.

Denver Nuggetsi su na svom parketu lagano savladali Chicago Bullse. Bilo je uvjerljivih 135:130, a utakmicu su presudile druga i treća dionica koje je tim iz Colorada dobio sa po 16 poena razlike.

Jamal Murray je sa 25 poena predvodio Nuggetse, a ponovo je odličan bio i Nikola Jokić sa 18 poena, 11 asistencija i osam skokova. Kod Bullsa Lauri Markkanen je ubacio 27 poena i imao je 10 skokova.

Torontro Raptorsi su u veoma neizvjesnom meču na svom parketu pobijedili Phoenix Sunse rezultatom 111:109.

Junak trijumfa je Pascal Siakam. Sjajni Kamerunac je pogodio sa zvukom sirene za pobjedu Raptorsa u ovom meču je imao 10 poena i 12 skokova.

Raptorse je do trijumfa vodio Serge Ibaka sa 16 koševa, a svakako treba istaći da Kawhi Leonard nije igrao u ovom meču. Kod Sunsa Devin Booker je ubacio 30 koševa.

Los Angeles Lakersi su iznenadili kao gosti Oklahoma City Thunder pobjedom nakon produžetka 128:138.

Kyle Kuzma je glavni igrač Lakera u odsustvu LeBrona Jamesa i sinoć je ubacio 32 poena, dok je fantastičan bio i Hercegovac Ivica Zubac koji je uz 26 poena imao 12 skokova.

Na drugoj strani Paul George je ubacio 27 poena, a jedan manje poen je ubacio Russell Westbrook.

NBA rezultati:

Charlotte - Sacramento 114:95
Indiana - Philadelphia 96:120
Toronto - Phoenix 111:109
Denver - Chicago 135:105
Oklahima - LA Lakers 128:138pp

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi