Nuggetsi se ne daju: Jokić, Murray i Grant presudili Lakersima za prvu pobjedu u finalu Zapada

Grant se pridružio Jokiću i Murray

Nuggetsi se ne daju: Jokić, Murray i Grant presudili Lakersima za prvu pobjedu u finalu Zapada

Košarkaši Denver Nuggetsa slavili su u trećoj utakmici finala Zapada protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 114:106. Tako je ekipa Mike Malonea smanjila zaostatak u seriji na 2-1, a junaci pobede Denvera bili su Nikola Jokić, Jamal Murray i Jeremy Grant.

Poslije prilično ujednačene igre u prvoj četvrtini, Denver je preuzeo kontrolu nad utakmicom već u drugom periodu i uspio  nametnuti svoj ritam.

Pokušavali su Lakersii u nekoliko navrata da zaprijete Maloneovom timu, ali je organizirani Denver uspijevao da odbije napade Lebrona i društva. Odlična igra Nikole Jokića, Granta i Murraya donijela je Nuggetsima velikih +20 i to 10 minuta prije kraja utakmice. Bio je to najveći deficit Lejkersa do sada doigravanju.

Najzaslužniji za toliku prednost Denvera bio je spomenuti trojac koji je bio raspoložen u napadu, ali i odlična timska obrana Nuggetsa koja nije popuštala sve do ulaska u posljednju četvrtinu. O dobroj odbrani Denvera govori i odnos u skokovima - 44:25 u korist Denvera.

Ipak, Lakersi su pred kraj umalo poremetili planove Mikea Malonea pa Denver nije mogao tako lako do smanjenja rezultata u seriji. Početkom zadnje dionice ekipa iz Los Anđelesa je predvođena Rondom koji je kažnjavao sve greške rivala i Lebronom Jamesom napravila seriju 16-2. Minut i po do kraja utakmice Denver je imao tri poena prednosti (98:95), a trojku za izjednačenje promašio je Lebron.

U posljednjim minutima utakmice presudni su bili poeni sjajnog Murrya, koji je još jednom bio lider Denvera na terenu.

Murray je predvodio Denver sa 28 poena, 12 asistencija i osam skokova. Jeremy Grant je ubacio 26, dok je srpski centar Nikola Jokić postigao 22 poena, uz 10 skokova i pet dodavanja. Dvocifren je bio i Moris sa 14 poena.

U redovima Lejkersa Lebron je upisao triple-double sa 30 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Junak druge utakmice Anthony Davis je postigao 27 poena, uz dva skoka i jedan asist. Četvrta utakmica finalne serije Zapada na programu je u noći između četvrtka i peta, u tri sata iza ponoći.

Top Komentari

realno_govoreci
Čini se da će Denver proći dalje. Ove godine se pokazuje da timska košarka nadvladava individualizam. Boston,Miami,Utah,Denver sve ekipe bez nekih super super zvijezda ali igraju prelijepo. Mozda Miami vs Denver finale.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi