Nurkić "bocnuo" Embiida i poručio: Što se više naljutim igram bolje
Nurkić je čovjek koji uvijek odgovori na provokacije. Sada je on odlučio da se obračuna sa velikom pričalicom Joelom Embiidom.

Bh. centar odigrao još jedan odličan meč

Nurkić "bocnuo" Embiida i poručio: Što se više naljutim igram bolje

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić odigrao je sinoć još jednu jako dobru partiju za Portland Trail Blazerse. U pobjedi nad Philadelphia 76ersima (114:110) ubacio je 21 poen i imao je 12 skokova, a protiv sebe je imao sjajnog centra Joela Embiida.

Svi su nestrpljivo pratili duele ovih košarkaša. Embiid je na kraju imao više poena (29), ali je Nurkić pogađao u ključnim trenucima i na kraju je on izašao kao pobjednik.

Imao je naravno Nurkić komentar na Embiida, momka koji mjesecima unazad dominira na društvenim mrežama.

"Embiid više pokušava postati slavan, nego košarkaš", našalio se Nurkić, te je dodao:

"Respektujem ga, dobar je igrač i teško je igrati protiv njega ofanzivno i defanzivno. Više se umoriš kada igraš na obje strane parketa protiv takvog igrača", istakao je Nurkić.

Bh. centar je teren napustio krvavog nosa nakon sudara sa JJ Redickom.

"Što se više naljutim igram bolje. Ne kažem da me svaku utakmicu treba neko udariti u nos, ali trebam igrati svaku utakmicu s ovom energijom", rekao je Nurkić.

Bh. centar je ove sezone na prosjeku od 14.7 poena i 7.5 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi