Nurkić brutalno zakucao protiv Lakersa, pa od Portlanda dobio novi nadimak

Bh. košarkaš igra sjajnu sezonu

Nurkić brutalno zakucao protiv Lakersa, pa od Portlanda dobio novi nadimak

E. Ganibegović

Portland Trail Blazersi u noći za nama napravili su iznenađenje i slavili na svom parketu protiv Los Angeles Lakersa.

Nakon šest vezanih poraza uspjeli su savladati favorizovanog protivnika i to s tijesnih 107:105, a još jednu dobru partiju pružio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Ostavio je novi double-double učinak, a s 19 poena, 12 skokova i tri asistencije bio je drugi najefikasniji igrač u svojoj ekipi.

Posebno se izdvaja jedno zakucavanje s početka utakmice kada je protutnjao pored Davisa i zakucao loptu u koš Lakersa.

Trail Blazersi su taj pogodak objavili na svom Facebooku, a u opisu su dodijelili novi nadimak Jusufu Nurkiću, "Bosanski čekić". 

Bosnian HAMMER

Posted by Portland Trail Blazers on Wednesday, February 9, 2022

Riječ hammer se s engleskog na bosanski jezik može prevoditi i kao kladivo, a kao glagol ima više značenja kao što su - zakucati, zabiti, zakucavati...

Top Komentari

user1582456981
Toooo Jukaaa ???
4 1
Paradoks
Po naslovu bi čovjek rekao da je postigao 40 koševa.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije