Nurkić dvocifren, Gasol sa zvukom sirene za pobjedu Memphisa

NBA liga

Nurkić dvocifren, Gasol sa zvukom sirene za pobjedu Memphisa

Edmir Škorić

Košarkaši Memphis Grizzliesa sa zvukom sirene došli su noćas do pobjede.

Grizzliesi su u FedExForum dvorani sa 108:107 pobijedili Denver Nuggetse u jednoj sjajnoj utakmici.

Već od samog početka se vidjelo da je riječ o meču gdje će male stvari odlučiti. Poslije prvog perioda igre, rezultat je glasio 26:26, a neriješeno je bilo i na odmoru (30:30).

Domaćin je držao vodstvo tijekom čitave treće dionice, a imao je u više navrata maksimalnih sedam poena prednosti. Krajem meča Denver se vraća, stiže i do vodstva u zadnjim sekundama (108:107), ali zadnji napad ipak je pripao Grizzliesima.

Akcija je išla na Marca Gasola, Španac je sa zvukom sirene donio slavlje Memphisu, koji je tako upisao četvrtu pobjedu.

Naš Jusuf Nurkić igrao je nepunih 29 minuta, te je ubacio 11 poena uz sedam skokova i tri asistencije, ali uglavnom je sve to napravio u prvom dijelu meča.

Najefikasniji na meču bio je njegov suigra Mudiay sa 23 poena i sedam asistencija,d ok je Gallnari ubacio 21 poen uz sedam skokova. Vince Carter je u redovima domaćih ubacio 20 poena, Marc Gasol 19 uz šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi