Skroman učinak Nurkića, Mirza solidan u iznenađujućem porazu

NBA liga

Skroman učinak Nurkića, Mirza solidan u iznenađujućem porazu

Midhat Šljivak

  Obojica bh. košarkaša u NBA ligi sinoć su ponovo bila na parketima.

Nešto bolju noć je imao Mirza Teletović, koji je iznenađujuće sa svojim Milwaukee Bucksima, poražen od oslabljenih Dallas Mavericksa 86:75, nakon produžetka.

Iako su Mavsi igrali bez Dirka Nowitzkog, Derona Williamsa i Devina Harrisa, uspjeli su na kraju da pobijede Buckse. Odlična odbrana ih je vratila u meč u kojem su jako slabo krenuli i na kraju su pobijedili u produžetku.

Mirza Teletović je za 23 minute na parketu ubacio devet poena (3-9) uz šest skokova. Jabari Parker je predvodio Buckse sa 16 poena, dok je u pobjedničkom timu Harrison Barnes ubacio 34.

Jusuf Nurkić je igrao svega 13 minuta i ubacio je četiri poena uz šest skokova u pobjedi Denver Nuggetsa na gostovanju kod Boston Celticsa 123:107.

Nuggetsi su naprosto deklasirali Boston, a do trijumfa ih je vodio Emmanuel Mudiay sa 30 poena. Thomas je na drugoj strani ubacio isti broj poena.

NBA nedjelja:

 

Memphis - Portland 94:100

Toronto - Sacramento 91:96

Dalas - Milwaukee 86:75

Boston - Denver 107:123

LA Lakers - Phoenix 119:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi