"Nurkić i ja smo bliski, bliži od braće"

Mario Hezonja tvrdi

"Nurkić i ja smo bliski, bliži od braće"

E. Škorić

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja tvrdi da je u bratskom odnosu s bh. košarkašem Jusufom Nurkićem.

Hezonja je od ove sezone u Portlandu i ima priliku da nastavi druženje s Nurkićem s kojim se zna već dugi niz godina. On je o tome govorio za Glas Amerike.

„On je vrlo blizak mojoj familiji. Dok je meni otac bio u Zagrebu, kad sam ja išao iz Zagreba u Barcelonu, meni je otac ostao tamo. Tako da se doslovno, brinuo o njemu kao o meni. Jako smo bliski, bliži smo od braće“, kaže Hezonja za Glas Amerike, dodavši:

„Prije nego što je on bio draftovan, prije nego što sam ja išao u Orlando, živjeli smo kuća do kuće.“

Komentarisao je Hezonja i Carmela Anthonyja, kojeg je Portland "oživio", pa veteran briljira ove sezone nakon što se Trail Blazersima pridružio kao slobodan agent.

„Stvarno je igračina, dobar je čovjek i zna što govori. Ali sve to na stranu, nama više znači što je sa sobom donio iskustvo, zna čovjek, bio je u tim situacijama, zna igrati košarku, nije neki bezvezni igrač“, objašnjava Hezonja.

Cilj Portlanda je dogurati što dalje u play-offu iako ove sezone klub nije u svom najboljem izdanju.

„Cilj mi je da pomognem ekipi da budemo u play-offu. Mislim da u play-offu možem daleko, usprkos ozljedama. Iako je to možda sada nerealno govoriti jer nismo igrali u zadnje vrijeme dobro, ali mislim da u play-offu može biti puno bolja priča za nas", istakao je hrvatski košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi