Nurkić je igrao kao zmaj, pao je rekord sezone, a onda katastrofa
Screenshot

Sve je išlo kako treba...

Nurkić je igrao kao zmaj, pao je rekord sezone, a onda katastrofa

Nažalost, svijet su rano jutros po našem vremenu obišli kadrovi užasne povrede Jusufa Nurkića.

Portland Trail Blazersi su nakon dva produžetka sa 148:144 na svom parketu savladali Brooklyn Netse. Međutim, rezultat i pobjeda Blazersa su pali u drugi plan zbog stravične povrede bh. centra.

Nurkić je pokušao iz ofanzivnog skoka vratiti loptu u koš nakon čega je nezgodno doskočio i pao na zemlju. Sve se desilo 2:22 do kraja drugog produžetka, a odmah je bilo jasno da je bh. centar pretrpio težak prelom lijeve noge.

Bosnian Beast je igrao odličnu sezonu, a sinoć je igrao odličnu utakmicu prije nego što ga je zadesila teška povreda.

Sinoć je bio najefikasniji igrač Portlanda pošto je ubacio svoj rekord sezone od 32 poena. Dodao je 16 skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte i četiri blokade.

"Highlightse" Nurkićeve sinoćne partije do povrede možete pogledati u video prilogu:

Inače, Nurkić je ove sezone bio na prosječno 15.6 poena, 10.4 skokova i 3.2 asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi