Nurkić: Moramo dati sve od sebe i biti 'zločesti momci'
Foto: EPA

Ključ uspjeha Portlanda prema bh. centru

Nurkić: Moramo dati sve od sebe i biti 'zločesti momci'

Konkurencija na Zapadu nikada nije bila žešća, ali čini se da su Warriorsi i dalje neprikosnoveni. Međutim bh. centar Jusuf Nurkić želi da njegovi Portland Trail Blazersi budu poput legendarnih Bad Boyjsa iz Detroita ili slavne generacije Portlanda poznate kao Portland Jail Blazersi.

Naime, Nurkić smatra da njegova ekipa velikim zalagenjem i čvrstom igrom može pomrsiti račune i najjačim ekipama u NBA ligi.

"Ono što možemo uraditi jeste da svi zajedno damo sve od sebe i budemo 'zločesti momci'. Mislim mi jesmo 'zločesti momci'. Kada dođete u Portland znate da nećete lagano pobijediti", izjavio je Jusuf Nurkić.

Bh. centar smatra i da ključ uspjeha za Portland u novoj sezoni leži u igranju bolje odbrane, s obzirom da je u proteklom periodu defanziva Blazersa, prema njegovim riječima, bila "smeće".

"Da budem iskren, naša odbrana je u prošlosti bila smeće. Bit ćemo bolji. Kada sam došao postalo je bolje i nastojat ćemo još napredovati. Jednostavno je, ako želite pobijediti, morate igradi odbranu", istakao je bh. centar.

Nurkić: Moramo dati sve od sebe i biti 'zločesti momci'

Ključ uspjeha Portlanda prema bh. centru

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi