Nurkić objavio fotografiju, a svi su gledali u njegovu majicu i kapu

Bosanska zvijer u akciji

Nurkić objavio fotografiju, a svi su gledali u njegovu majicu i kapu

E. Čaušević

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić vrijedno se sprema za nastavak NBA sezone.

Nurkić je već godinu i po van terena nakon što je doživio lom noge. No, bh. košarkaš se oporavio i u martu se trebao vratiti na parket, ali prekid NBA lige je sve poremetio.

No, narednog mjeseca NBA bi se trebala nastaviti, a Nurkić će biti na raspolaganju treneru Portland Trail Blazersa.

Nurkić je u posljednje vrijeme dosta aktivan na društvenim mrežama, a današnjom fotografijom je posebno oduševio svoje fanove.

Svi su gledali u njegovu kapu i majicu na kojoj piše "Bosnian beast" što je njegov nadimak u SAD-u. Na majici se nalazi i zanimljiva fotografija koja opisuje našeg košarkaša.

Fotografija Jusuf Nurkić-BosnianBeast23.

Top Komentari

Penderinos
Mene više u oči bode ta vehabijska brada
4 14
Elmedin
Vehabizam je pokret u islamu koji se utemeljio krajem 17. i početkom 18. stoljeća, kao posljedica muslimanske udaljenosti od islamskih izvora Kurana i Sunneta i pogrešnog interpretiranja ovih izvora. Njegov pokretač je Muhammed Abdulwahab, reformator islama, porijeklom iz Saudijske Arabije. Vahabizam se u suštini zasniva na redukcionističkim i izvornim idejama o islamu te kroz iste ima vrstu interpretacije islama, koja ulazi u ispravnu skupinu unutar Islama kao što je Suniti. Vahabizam nastoji zadržati muslimane na izvornoj interpretaciji. Vahabizam je nastao kroz političku podjelu u Saudijskoj Arabiji krajem 17. stoljeća u kojem je dioba napravljena između političkog života muslimana i religijskog, pri kojem je religijski život kontroliran od strane vahabijskih izvornika. U modernom vremenu vehabizam je najprošireniji u Saudijsko Arabiji , manjim dijelovima Azije i u manjoj mjeri u Europi i u stalnom je porastu. Vehabizam se često, sa politički isceniranom podlom namjerom, povezuje sa ekstremnim tumačenjem i terorističkim grupacijama koje se pripisuju islamu. Jedna od tih grupacija jesu Haridžije. Opće poznato je da se tkz. vehabizam ne razlikuje od ostalih priznatih škola u islamu, od Mezheba. Čak, on potpada pod kategoriju "Hanbelijski mezheb".
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi