Nurkić: Pokazali smo da smo bolji od Utaha

Odigrao sjajan meč

Nurkić: Pokazali smo da smo bolji od Utaha

E. Čaušević

Jusuf Nurkić je odigrao sjajnu utakmicu u pobjedi Portland Trail Blazersa na gostovanju kod Utah Jazza sa 109:104.

Nurkić je posebno briljirao u trećoj četvrtini kada je postigao čak 17 poena i upisao četiri blokade. Bh. košarkaš je na parketu proveo 32 minute i uspio je meč završiti s 22 poena, osam skokova, sedam asistencija i čak šest blokada.

Nakon utakmice Nurkić je izjavio da je njegov tim došao po pobjedu, te da su znali da ih čeka težak meč, ali su dokazali da su bolji tim od Utaha.

"U prve dvije utakmice Utah nas je nadigrao, ali smo večeras pokazali da smo bolji od njih. Igrali smo veoma dobro posebno u drugom dijelu. Ono što sam naučio u Portlandu jeste ako imate lošu prvu i drugu dionicu da trebate nastaviti igrati i truditi se. Treća dionica je bila moja i trudio sam se da što više dam ekipi. Došli smo po pobjedu i znali smo da će biti teško, ali smo uspjeti", rekao je Nurkić.

Top Komentari

Haroni
Skok i jos koja asistencija, i bio bi novi tripple double. Sve pohvale za Zvijera iz BiH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi