Novi double-double Nurkića, Denver izdržao u Moda Centru
(Foto: EPA) Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je upisao svoj dvanaesti double-double sezone.

Još jedna dobra partija bh. centra protiv bivšeg tima

Novi double-double Nurkića, Denver izdržao u Moda Centru

Nakon gostujuće pobjede nad Clippersima, Portland Trail Blazersi su sinoć na svom parketu ugostili sjajne Denver Nuggetse u želji da upišu novi trijumf. U tome ipak nisu uspjeli pošto su Nuggetsi slavili sa 112:113 nakon dramatčine završnice.

Prve minute u Moda Centru donijele su izjednačenu borbu, ali se Denver u drugoj polovini prve četvrtine uspijeva "odlijepiti", a Nuggetsi su u drugi period ušli s prednošću od 38:26.

Držali su Nuggetsi prednost i tokom druge dionice kada je ona rasla i do +17. Na poluvremenu su gosti vodili 68:53, vodili su i tokom čitave treće dionice, ali su Blazersi već tada počeli lagano topiti zaostatak.

Denver je u potpunosti istopio zaostatak u zadnjoj četvrtini, pa se ušlo u dramatičnu završnicu. CJ McCollum je minutu prije kraja poravnao na 108:108, da bi isti igrač nakon slobodnih bacanja Murrayja pogodio i za 110:110.

Harris je pogodio trojku za prednost Denvera 113:110 nešto više od 16 sekundi prije kraja, ali je McCollum uzvratio polaganjem. McCollum je imao šut za pobjedu Blazersa sa zvukom sirene, ali je ovaj put promašio, pa su Nuggetsi upisali novi trijumf.

Naš Jusuf Nurkić je proveo nešto manje od 29 minuta na parketu i kao i obično kada igra protiv svog bivšeg tima zabilježio dobru partiju. Nurkić je susret završio sa 17 poena, 11 skokova, jednom asistencijom i po dvije blokade i ukradene lopte na svom kontu. Bio je to ujedno i njegov 12. double-double sezone.

Najefikasniji kod Blazersa je bio CJ McCollum sa 33 poena, dok je Aminu dodao 20. Lillard je meč završio sa 15 poena i osam asistencija.

U pobjedničkoj ekipi se istakao Gary Harris sa 27, dok je Paul Millsap ubacio 22 poena uz 10 skokova. Nikola Jokić je ostvario učinak od 15 poena, šest skokova i osam asistencija.

Ostali rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 128:95
Charlotte Hornets - Utah Jazz 111:119
Detroit Pistons - Chicago Bulls 107:88
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 123:98
Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 125:131
Miami Heat - New Orleans Pelicans 106:101
OKC - Atlanta Hawks 124:109
San Antonio Spurs - Houston Rockets 105:136
Phoenix Suns - Orlando Magic 85:99
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 114:103

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi