Nurkić stao uz tursku legendu i ismijao Enesa Kantera
Povreda Ahilove pete spriječila je Mehmeta Okura da odigra još nekoliko sezone u NBA ligi. Nakon okončana karijere radio je kao pomoćni trener u Phoenix Sunsima

Okur ne može da vjeruje šta je pročitao

Nurkić stao uz tursku legendu i ismijao Enesa Kantera

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić i legenda turske košarke Mehmet Okur ismijali su na Twitteru centra New York Knicksa Enesa Kantera.

Kanter je poznat po raznim ispadima i prozivkama na društvenim mrežama i rijetko je koga zaobišao prethodnih godina.

Tako je jučer hladnokrvno izjavio: "Ja sam najbolji turski košarkaš koji se pojavio"...

Ova njegova izjava nije "sjela" legendarnom Okuru. Podijelio je objavu na Twitteru i napisao je kako mu je to smiješno, a podrška je stigla i od bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

Ko je Mehmet Okur?

Mehmet Okur je legenda turske košarke koji je godinama igrao u NBA ligi. Karijeru je počeo u Oyaku, nastavio u Tofašu i Efes Pilsenu, a u najjačoj ligi svijeta je nastupao od 2002. do 2012. godine.

Okur je NBA karijeru poočeo u Detroit Pistonsima sa kojima je postao i NBA prvak,a zatim je sedam godina nosio dres Utah Jazza. Karijeru je završio sa 33 godine u dresu Netsa.

Zahvaljujući odličnim igrama u dresu Utaha 2007. godine je izabran i za All Star utakmicu. U NBA ligi Okur je ubacivao 13.5 poena po meču i imao je sedam skokova.

Promo

Top Komentari

king11
ovaj se nurkić petlja u sve živo, isto neka tetka
51 18
stakleni
Mozda je najbolji trenutni turski kosarkas u NBA. Igra li Okur jos?
18 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi