LeBron James tražio da mu dovedu Lillarda
Sve je možda moglo biti i drugačije, da je LeBron dobio što je želio u Cavsima. A novac je za njega najmanji problem (Foto: EPA)

Umjesto Irvinga tražio zvijezdu Portlanda

LeBron James tražio da mu dovedu Lillarda

M. Šljivak

Kyrie Irving i LeBron James tri godine su imali manje-više uspješnu saradnju u dresu Cleveland Cavaliersa, ali su obojica odlučila da napuste tim iz Ohia.

Irving je u ljeto 2017. godine trejdovan u Boston Celticse, dok je LeBron James proteklog ljeta potpisao četverogodišnji ugovor sa Los Angeles Lakersima.

Međutim, LBJ bi možda i danas nosio dres Cavaliersa da mu je rukovodstvo tima ispunilo želju prilikom Irvingovog trejda. Tražio je "Kralj" da se dogovori razmjena sa Portland Trail Blazersima i da u ekipu dovedu Damiana Lillarda.

Na kraju od dogovora nije bilo ništa. Cavsi nisu uspjeli da naprave posao sa Trail Blazersima, a zatim je Irving završio u Celticsima. Da je do dogovora došlo, možda bismo Jamesa i dalje gledali u dresu tima iz Clevelanda.

Ipak, ostaće upamćeno da je Irving sa Jamesom osvojio titulu prvaka 2016. godine kada su u finalu pobijedili Golden State Warriorse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi